whilizias

Detta är Kennel Whilizias valpblogg. Vi föder upp Irish Softcoated Wheaten Terrier och vi strävar efter att få fram sunda, mentalt bra och rastypiska wheaten terrier.

Nu har en valp till flyttat

Publicerad 2012-10-29 18:34:03 i

Igår skrev jag om att vi inte riktigt bestämt hur vi skulle göra med lilla Rosa, som vi här kallade för Trixie, idag var en supertrevlig tjej här som ev. ville bli fodervärd. Och så blev det =) Så nu heter lilla Rosa Hedvig och bor i Östansjö hos Malena, Patrik och lillmatte Tove, där kommer hon få det superbra, men det är lite på prov eftersom det finns allergi i familjen, men det brukar ju gå bra ur allergisynpunkt. Malena är förövrigt vän med Sandra som har mamma Kita, så hon kommer få träffa Kita en del.
 
Malena och Hedvig
Lycka till!
 
De tre gossarna söker fortfarande hem.
 
 
/Eva-Lena

Tre hanar kvar (10 veckor)

Publicerad 2012-10-28 21:20:47 i

Nu finns det tre supertrevliga hanar kvar.
Denna vecka har det varit bad och en rejäl klippning, så de har lite mer terrier-stuk nu =)
 
-Det är svart hane som vi numera kallar för Coffey, han har den amerikanska/tjocka pälsen, han är en liten (eller gnska stor) kelgris, han älskar att gosa och är lugn och trygg.
Whilizias Timber Jack
 
-Sen har vi grå hane som vi kallar för Viggo, han är den absoluta coolingen, han tar precis allt med ro, och det finns inget som han inte finner sig i, en riktig goding och linslus.
Whilizias Take A Chance
 
-Sen har vi Blå hane som vi nu kallar för Albus, han är minst av gossarna det är han jag tror mest på om man är intresserad av utställning, han är också stabil och trygg, men den som är mest "lättfostrad" och den som är mest försiktig av dessa gossar, men det betyder inte att han är rädd av sig på något vis.
Whilizias Trouble Of My Hart
 
lite blandade bilder
Coffey
Albus
 
Viggo
Viggo & Coffey
 
Nu har jag en bättre bild på Orange tik och hennes nya familj
Här är Mary med Beiliss och Albert, de bor i Bjugn i Sør-Trøndelag
Lycka till!
 
Sen har vi lilla Rosa som vi kallar Trixie som vi inte riktigt bestämt hur vi ska göra med, men det lutar åt att hon får stanna, vi får se imorgon hur det blir, det kommer en på besök som ev. vill bli fodervärd åt henne.
 
Och så en liten film, det är inte lätt att hinna med och filma, för nu går det undan i svängarna ;-)
 
 
/Eva-Lena

Nu har Orange och Brun flyttat

Publicerad 2012-10-27 19:04:42 i

Nu har två valpar flyttat, Orange och Brun. De har flyttat upp till nordnorge i Bjugn.
 
Brun hane, Whilizias Time After Time har flyttat till Inger-Lise och John Roger, de har sedan tidigare två hundar från oss Lucy från L-kullen och Posh från N-kullen så lille gossen som ännu inte fått något namn kommer få sällskap av två trevliga tikar =) Och också få en superbra familj
 
John Roger Lucy, Posh och lilla Brun
Lycka till!
 
Lilla Orange tik, Whilizias Treasure And Pleasure ska heta Beiliss och hon bor hos Mary och Alfred, där kommer hon få det jättebra. Jag har ännu ingen bild på familjen men väl en bild på Beiliss i sitt nya hem, hon ser ut att trivas bra =)
 
Lycka till !
 
Så nu finns tre hanar kvar som letar nytt hem
 
 
 
 

9 veckor idag

Publicerad 2012-10-22 20:06:22 i

 
Idag är valparna 9 veckor. Veckan som gick har varit ganska jobbig p.g.a allt regnande, valparna blir understimulerade av att inte få gå ut lika mycket som vanligt, så de har fått varit ute en hel del i övriga huset och bara varit ute kortare stunder ute i hagen, vi har fått flytta lite på hagen för det var rena lervällingen där.
Valparna har varit ute ocj koppeltränat lite också.
Nu ser det ut att vända och idag har valparna äntligen fått varit ute =) Så nu sover de gott efter dagens utebus.
 
Den Oranga tiken är nu tingad, så nu finns det 4 hanar kvar, Svart, Grå, Brun och blå. Den svarta kommer få den amerikanska/tjocka pälsvarrianten, de övriga den irländska/ tunna pälsen. De är hur mysiga, goa, trygga och sociala som helst, och är man intresserad av utställning så tycker jag de flesta av valparna ser riktigt lovande ut.
 
 
 

Valp nummer tre har flyttat

Publicerad 2012-10-19 16:22:17 i

Nu har lilla röd tik flyttat, hon heter i stamtavlan Whilizias Time For The Star och hon kallas nu för Stella. Hon har flyttat till Anna, Anders, Johan, Oskar och Gustav. Stella kommer få det riktigt bra hos dem =)
 
 
Lycka till med lilla Stella!
(och hoppas nu det går vägen ur allergisynpunkt).
 
/Eva-Lena
 
 

Nu har valp nummer två flyttat

Publicerad 2012-10-17 12:46:00 i

Nu har lilla Lila tik flyttat, i stamtavlan heter hon Whilizias Tinker Bell, och hon kallas nu för Liza. Hon har flyttat till Barbro och Bertil i Alingsås, det kommer bli jättebra för Liza och de kommer nog trivas bra med varandra alla tre.
 
Bertil och Barbro med Liza i famnen.
 
Lycka till!
Och tack för den underbart fina lila orkidén
 
/Eva-Lena

Nu har första valpen flyttat

Publicerad 2012-10-16 17:43:22 i

 
Nu har Grön gosse flyttat, i stamtavlan heter han Whilizias Take A Brake och han har fått namnet Lukas. Han bor nu hos Helena, Erik och Albin i Örebro, där kommer han få det superbra.
 
Helena, Erik, Lukas och lille Albin
 
Lycka till med er goding!
 
 
 
Det finns fortfarande valpar kvar som är klara för leverans.
 
För mer info 0585-44497, kennel.whilizias@telia.com
 
/Eva-Lena
 

8 veckor och nu leveransklara

Publicerad 2012-10-15 15:06:53 i

Nu är valparna leveransklara! De har idag varit hos veterinären och blivit besiktade utan anmärkning allihop, de är ID-märkta och vaccinerade, väskan står packad, det är bara en sak som fattas, nya hem till alla godingar.
 
I väskan medföljer 3 kg hundmat (Eukanuba puppy, Eukanubas information och bonuskort, registreringsbevis (skk), vaccinationsbevis, brochyr och DVD "välkommen valp", Whilizias Skötselråd, fäll, leksak, tuggben, godis och köpeavtal/(fodervärdsavtal) sen ingår gratis klippning hundens första år, fri support
Hos veterinären fanns det mycket nytt att upptäcka =)
 
Imorgon tisdag flyttar lilla Grön
Whilizias Take A Brake
 
På Onsdag flyttar Lilla Lila
Whilizias Tinker Bell
 
Orange söker nytt hem
Whilizias Treasure And Pleasure
Hon ser lite mallig ut på bilden, men det är nog för hon är vår utbrytardrottning, se film längre ner ;-)
 
Grå hane söker nytt hem
Whilizias Take A Chanse
 
Blå hane vill också ha ett nytt hem
Whilizias Trouble Of My Hart
 
Brun hane vill flytta
Whilizias Time after Time
 
Svart hane vill också flytta
Whilizias Timber Jack
(har den amerikanska/tjocka pälsvarrianten)
 
Röd tik
Whilizias Time For The Star
Denna tik söker jag utställningsintresserad ägare till eller halvfodervärd
 
Rosa tik
Whilizias Trick And Treat
Denna tik tror jag får bo kvar så länge, så får vi se hur det hela utvecklar sig, kan ev. tänka mig fodervärd
 
 
Orange tik är våran lilla utbrytardrottning =) och lite annat
 
Välkommen att höra av dig för mer information, eller om du vill komma hit och hälsa på
Vad det innebär att vara vår fodervärd kan du läsa på http://whilizias.dinstudio.se/text1_22.html
 
 0585-44497 eller kennel.whilizias@telia.com
/Eva-Lena

Min åsikt gällande årstider och valpköp

Publicerad 2012-10-14 17:48:24 i

Oj, vad det är trögt att hitta hem till valpar på hösten, jag kan inte förstå detta riktigt, jag tycker det är idealiskt att skaffa valp på hösten.

Nästan alla vill skaffa valp på sommaren när man är ledig och visst finns det fördelar men jag tror nackdelarna är fler, särskilt när vardagen kommer tillbaka och det gör den.

På sommaren har barnen sommarlov, man har semester, man är ute mycket och det är liv och rörelse hela tiden. Är detta bra för en valp? Nej, jag tror inte det, för det är så olikt hur det blir när vardagen kommer. Och en valp kan inte koppla av som den ska, när det hela tiden rör på sig, barnen leker, man är oftast själv mer aktiv på sommaren, det är ofta för varmt för en valp, man blir låst av att ha en liten valp som behöver vila många timmar per dag, det är svårt att ta sig till stranden, man kanske inte kan resa som man vill. Det är ljust nästan hela natten, och man har en annan dygnsrytm och är vaken längre.

Valpen blir stressad och lär sig inte koppla av, den är ute mycket och kissar där den är, och det blir automatiskt rätt ställe, den vänjer sig vid att det alltid är folk i rörelse runt den och då kan den ju inte lägga sig och sova sin välbehövliga sömn, den vill ju vara med där det är liv och rörelse och där det finns barn som sparkar boll, hoppar studsmatta, badar och allt vad som hör till sommaren.

Sen är sommaren slut, man själv börjar kanske jobba, barnen börjar skolan och valpen är uppe i varv och van vid att det hela tiden händer saker och finns folk runt den. Detta är svårt för en valp, att helt plötsligt ändras livet drastiskt. Det är kanske tänkt att valpen ska vara med på jobbet, vara hemma med någon eller kanske vara själv några timmar. Oftast har det inte funnits tid att träna valpen på att vara ensam, eller att varva ner och ta det lungt, man har säkert redan fått en högvarvad valp som vill leka och busa mest hela tiden, och den kissar där den står precis som den gjorde på sommaren, men nu råkar det bli på golvet. Man får börja om från början och lära in hur vardagen fungerar och att man ska kissa ute och att en valp faktiskt behöver sova och ta det lungt.

Skaffar man valp mitt i vardagen blir det oftast mycket bättre. Barnen är i skolan och valpen kan koppla av och sova, och en valp sover otroligt mycket och har behov av det. Man är uppmärksam på om valpen visar tecken på att den behöver göra ifrån sig, man tar ut valpen och förhoppningsvis och oftast blir det rätt och valpen kan bli rumsren. Det är mörkt på nätterna och ljust på dagarna, det skapar en bra dygnsrytm. Man har rutiner och valpen lär sig dem och lär sig också när på dagen det är läge att slappa.Temperaturen är bättre för kortare promenader m.m. Allt är så mycket bättre för valpen.

Och valpen hinner bli nästan vuxen till dess sommaren kommer igen, och då kan den vara med på ett annat sätt. Jag ser bara fördelar i att skaffa valp på hösten. Vinter och tidig vår är också helt OK =) bara valpen vuxit på sig och kommit in i rätt rutiner innan sommaren, då är det lättare för den att återgå till vardagen igen efter sommaren.

Anledningen till att jag skrivit mina åsikter är den att jag tror att många tror att sommaren är så bra, man tänker inte riktigt efter utan man vet att de flesta vill skaffa valp på sommaren och då måste ju det vara det bästa. Man tänker att det är bra för en valp att ha folk omkring sig, så den inte ska behöva vara ensam o.s.v  Jag ville bara ge en annan synvinkel på det hela.

/Eva-Lena


Sista veckan med gänget

Publicerad 2012-10-11 17:29:23 i

Här kommer ett liten extrauppdatering med en massa bilder, det är ju sista veckan alla är samlade och på måndag är det dags för veterinärbesiktning. Valparna har det gott och tillbringar stor del av dagarna ute, de har nu slutat dia, eller de vill gärna göra det, men Kita sätter stopp för det, men valparna försöker ihärdigt att få en liten mjölkskvätt ändå =) Vi har fått en liten utbrytardrottning, lilla Orange har kommit på hur man klättrar över, så hon smiter hela tiden, nu får det vara kompostnät för "öppningen" så hon är där hon ska vara =)
Det finns valpar kvar att tinga, 4 hanar och ev 1 tik, sen behöver jag fodervärd till tik.
 
Välkommen att höra av dig vid intresse 0585-44497 eller kennel.whilizias@telia.com
 

 
/Eva-Lena

T-kullen 7 veckor.

Publicerad 2012-10-07 21:26:53 i

 
Denna vecka har varit händelserik för valparna. Vi har haft massa besök och en i valpträff i lördags, där 8 andra uppfödare varit här och granskat valparna, dessutom var det en gemensam träff med Lottas (Ambush) valpar, så sammanlagt var vi 10 personer och 15 valpar här, kan säga att valparna var helt slut efteråt, Men vi hade trevligt och valparna med tror jag, många människor att bita i tårna och gosa med =)
Sen har alla valparna än en gång blivit badade och klippta, de har också varit ute i trädgården utanför "utevalphagen" tillsammans med Kita, där var det mycket som skulle upptäckas. Jag är mer än nöjd med hela kullen men två av tikarna är jag lite extra nöjd med, så dessa tänker jag behålla en tid och se hur de utvecklas, men kan tänka mig att sätta ut på fodervärdskontrakt till rätt person. Förövrigt finns 1 tik och 4 hanar kvar att tinga.
Välkommen att höra av dig vid intresse 0585-44497 eller kennel.whilizias@telia.com
 
 Här kommer lite fler bilder, den mindre posebilden är från valptitten och de är tagna av Sandra Träff
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Röd tik
 
Söker fodervärd, alternativt mycket utställningsintresserad köpare
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Rosa Tik
Söker fodervärd, alternativt mycket utställningsintresserad köpare
 
 
 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Orange Tik
Denna tik söker nytt hem
 
  
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Lila Tik
Lila Tik (Liza) ska flytta till Allingsås
 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hane Blå
Blå hane söker nytt hem
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Grå hane
Grå hane vill ha nytt hem
 
 
 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Brun hane
Brun hane vill ha eget hem
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Svart hane
Svart hane söker nytt hem
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Grön hane
Grön hane ska flytta till Örebro
 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
en liten film från när valparna upptäcker världen utanför valphagen =)
  
 
/Eva-Lena

T-kullen 6 veckor

Publicerad 2012-10-01 18:20:20 i

 
Redan 6 veckor, veckorna går snabbt. Denna vecka har det varit kloklipp, bad och vi har tagit första posebilderna. Det har regnat för det mesta utom i går då det var skapligt väder. Men valparna bryr sig inte om regnet utan går gladeligen ut, de börjar bli duktiga på att välja rätt ställe att göra "behoven" är dörren ut öppen så väljer de att gå ut, är den stängd så är det tidningarna, men visst blir det fortfarande pölar på golven, men riktigt duktiga är de. Jag är fortfarande förundrad över vilka coolingar de är, att bada var helt OK, inget gnäll eller protester, och det går fortsatt bra med kloklippningen. Det finns fortfarande valpar kvar att tinga i denna kull, jag kommer också behöva fodervärd, ev 1 eller 2 läs mer om vad det innebär att vara fodervärd på http://whilizias.dinstudio.se/text1_22.html
och lite vad som ingår i köp av valp http://whilizias.dinstudio.se/text1_10.html
 
Välkomna att ringa eller maila vid intresse, för mer info
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Röd Tik~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          
 
 
 
 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Rosa Tik~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
     
              
 
 
 
 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Orange Tik~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                 
 
 
 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Lila Tik~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        

 
 
 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Grå Hane~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Blå Hane~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Grön Hane~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 
 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Brun Hane~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~          
                                              
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Svart Hane~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
 
Brun & Rosa
Blå
Fröken Lila
Grå
 
Brun
Orange
Svart
 
 
/Eva-Lena

Om

Min profilbild

Eva-Lena Jensen

Kennel Whilizias ligger i Hasselfors i Örebro län. Vårt mål är att föda upp rastypiska Irish Softcoated Wheaten Terrier som är sunda i kropp och knopp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela