whilizias

Detta är Kennel Whilizias valpblogg. Vi föder upp Irish Softcoated Wheaten Terrier och vi strävar efter att få fram sunda, mentalt bra och rastypiska wheaten terrier.

4 veckor i dag!

Publicerad 2009-03-26 16:59:14 i AllmäntTiden går fort och det är snart dax för valparna att få komma ut och känna lite gräs eller snö under tassarna, det är ju lite varierande väder kan man lugnt påstå, vår och vinter om vartannat  =) så vi får se när det blir utedax. Tova är en otroligt duktig mamma och som jag redan sagt så är ju Inca med som extra mamma, det är ju faktiskt lite smart av Tova att låta Inca ta stor del av ansvaret, eller Incas uppgift är nog mest lektant, men valparna kan inte förstå varför Inca inte har mjölk i sina "tuttar". Larsson (våran 10 mån.hane) får inte vara med, så han står utananför och gnäller (hörs på filmerna).
Nu finns det bara 1 tik kvar att tinga, hör av er vid intresse, kontaktuppgifter och lite info finns på www.whilizias.se

Godingar =) 3,5 veckor

Publicerad 2009-03-23 16:07:31 i AllmäntGud vad härliga valpar är! Mina är just nu alldeles för "goa" De har verkligen blivit hundar men i miniformat, de har ännu inga tänder, de är lagom nyfikna och lekfulla och de luktar ljuvligt. Så jag vill bara dela med mig av lite bilder och en liten film (lite dålig kvalité). Synd att det inte går att skicka med luktprov ;)
Världen är större än vi trodde :)

Publicerad 2009-03-21 14:21:58 i AllmäntIdag har det redan hänt en del hos valparna, vi har tagit bort utbyggnadsdelen i valplådan så de kommer ut i själva hagen, de har med andra ord fått mycket större plats att vara på, det är ganska spännande att utforska hagen, men forfarande känns det tryggast att vara i valplådan. Valparna har också fått sin första avmaskningskur och blivit vägda, alla vägde runt 1500 g. Valparna har också fått träffa en av våra tikar (Inca), Inca sitter utanför hagen och piper så fort hon får chansen, hon är stormförtjust och vill väldigt gärna komma in till dem, Tova tyckte det var helt OK att Inca var på besök en liten stund, och valparna var väldigt nyfikna på Inca :-).


Mat!

Publicerad 2009-03-20 19:24:56 i AllmäntIkväll har valparna för första gången fått smaka på vanlig mat d.v.s uppblött torrfoder med A-fil. Det var smarrigt värre! Riktigt duktiga var de att äta, i vanliga fall brukar de vara kletiga från nos till svanstipp, men faktiskt hamnade det mesta av maten på insidan denna gång :)
Nu finns det 2 valpar kvar att tinga, då den ena köparen bodde långt bort och hittat valp på närmare håll, men vet inte riktigt ännu om det är två tikar eller en hane och en tik som finns kvar.


Några bilder på sötnötarna

Publicerad 2009-03-17 11:56:04 i AllmäntNu finns det bara 1 valp kvar att tinga, är lite osäker på om det är en tik eller hane eftersom 1 köpare inte riktigt bestämt sig för vilket kön de vill ha på sin vovve, men jag tror det lutar åt att de vill ha en hane, så troligtvis finns en tik kvar att tinga. Mer info om kenneln finns på www.whilizias.se

2,5 veckor

Publicerad 2009-03-16 11:05:04 i Allmänt


Nu har valparna hunnit bli 2,5 veckor och det börjar verkligen bli fart i valplådan, och de har börjat låta mer, det morras och skallas en hel del, men inte på nätterna som tur är ;)
Valplådan har föresten byggts ut så den är dubbelt så stor. Valparna är duktiga på att göra sina behov på tidningarna i den utbyggda delen och där de ligger är det torrt och rent. Veckans kloklippning är avklarad.

Äntligen öppnat ögonen :)

Publicerad 2009-03-14 19:35:08 i AllmäntNu är valparna drygt 2 veckor och de har äntligen börjat öppna sina ögon(inte helt öppna). De blir mycket mer personliga när de fått upp sina ögon tycker jag. De har också börjat tulta omkring på ostadiga ben och ger antydan till små skall ifrån. Man ser också att de börjar intressera sig för varandra på ett annat vis, ger nästan lite "lekinviter" till varandra :)
Föresten är hemsidan äntligen uppdaterad www.whilizias.seBilder

Publicerad 2009-03-10 08:29:14 i AllmäntDet händer inte så mycket i valplådan just nu mer än att valparna växer så det knakar, men lite bilder kan jag ju alltid lägga ut. Ögonen borde börja öppna sig vilken dag som helst nu, och då blir det lite mera fart.
Det finns fortfarande valpar kvar att tinga, kontakt uppgifter finns på http://www.whilizias.se/ (sidan kommer uppdateras inom kort), mer info om föräldrar finns också på http://www.swtk.se/valpinfo/kennlar/whilizias_v18_09.html


1 Vecka idag

Publicerad 2009-03-05 20:17:42 i AllmäntOj vad tiden går fort, idag är valparna redan 1 vecka. De har alla mer än dubblat sin födelsevikt. Nu dröjer det inte så länge innan de börjar öppna sina ögon och då brukar det bli lite mer fart i valplådan. Nu sover eller äter de i stort sett hela tiden. Tova är en otroligt duktig mamma, hon pysslar, tvättar och ger dem mat, men hon har börjat lämna dem kortare stunder, och hon har inte längre lika bråttom in när hon är ute och rastar sig.

Tova mår bra igen :-)

Publicerad 2009-03-01 19:55:32 i AllmäntNu är Tova återställd från magproblemen och valparna växer så det knakar. Valparna har blivit märkta med tipex eftersom det är svårt att hålla isär dem.

Viktökning på 3 dagar:
Tik 1 : födelsevikt 310 gr, nu 430 gr = +120gr
Tik 2: födelsevikt 262 gr, nu 354 gr = + 92 gr
Tik 3: födelsevikt 272 gr, nu 396 gr = + 124 gr
Hane 4: födelsevikt 288 gr, nu 402 gr = + 114 gr
Tik 5: födelsevikt 318 gr, nu 454 gr = + 136 gr

Så mat får de så det räcker :-)

Om

Min profilbild

Eva-Lena Jensen

Kennel Whilizias ligger i Hasselfors i Örebro län. Vårt mål är att föda upp rastypiska Irish Softcoated Wheaten Terrier som är sunda i kropp och knopp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela