whilizias

Detta är Kennel Whilizias valpblogg. Vi föder upp Irish Softcoated Wheaten Terrier och vi strävar efter att få fram sunda, mentalt bra och rastypiska wheaten terrier.

Tre har blivit två.

Publicerad 2009-04-27 16:59:58 i Allmänt


Idag har "tik 2" åkt, hon kommer troligen också kallas för Molly (ev. Vicky). Molly heter i stamtavlan Whilizias Me Myself And I. Hon flyttar till familjen Hauge i Bergen.
Jag var idag och hämtade (matte) Ingvild på tågstationen i Hallsberg på f.m, sedan har jag haft trevligt sällskap av henne till dess jag skjutsade tillbaka henne och Molly till H-berg igen nu på e.m.
De har en lång resa framför sig, först ska de åka tåg till Oslo och sedan vidare med flyg till Bergen. De beräknar vara hemma vid 12-tiden i natt.


Ingvild och Molly

Lycka Till!

Fyra har blivit tre

Publicerad 2009-04-26 14:23:31 i AllmäntIdag har andra valpen flyttat, det är "tik 3" som nu heter Molly, i stamtavlan heter hon Whilizias Mighty Princess. Hon har flyttat till familjen Allthin i Göteborg, där kommer hon att trivas :-)


Fredrik och Anna med Molly

Lycka Till!

Fem har blivit fyra

Publicerad 2009-04-25 14:33:03 i Allmänt


Idag har första valpen flyttat. Det är "tik 1" som i stamtavlan heter Whilizias Move Of Everything (hon skulle egentligen ha hetat More Of Everything, men det blev ett litet stavfel av SKK, men det får gå ändå)
 Lilla Chila som hon kommer att heta har flyttat till familjen Magnussen i Norge. Där kommer hon få det riktigt bra :-)


Silje, Ingunn med Chila och Jarle  (I familjen finns också Simen)


Lycka Till!

Veterinärbesök

Publicerad 2009-04-24 12:13:08 i AllmäntIdag har vi varit hos veterinären och fått valparna besiktade, vaccinerade och chipmärkta. Alla blev "godkända" utan anmärkning och komentaren om kullen som står i besiktningsintyget är "Härlig Kull!" Det får man nog ta som att valparna charmade veterinären :-) och det gjorde de verkligen, hon fick många pussar av dem.
Bilresan gick riktigt bra, lite gnäll var det förstås men inte så farligt. Spännande var det hos veterinären, mycket att undersöka och lukta på.Innan avfärd till veterinären
Hos veterinären " vad ska hända nu?"


Sigge blir synad.


Mera känn och kläm


Vad gör de andra på golvet?


undersöker allt som finns :-)


Nu är vi hemma igen, skönt!

8 veckor i morgon

Publicerad 2009-04-22 17:10:06 i AllmäntOjoj! vad tiden gått fort, ímorgon blir valparna 8 veckor och på fredag ska de ut och åka bil till veterinären. Sedan börjar de åka till sina hem, den sista valpen hämtas på valborg. Valparna kommer att hamna i Örebro, Göteborg, Bergen (Norge), Skedsmokorset (Norge). 
Valparna har som ni ser på bilderna fått en björkstubbe och en björkstam inne i hagen, dessa är omåttligt intressanta, de har nog snart barkat av dem :-)
Jag söker en fodervärd till, antingen en av tikvalparna, eller till en tik på 11 månader. Om du är intresserad så bör du bo någonstans i eller runt Örebro län, då är du välkommen att höra av dig för mer info. Kontaktuppgifter finns på www.whilizias.se

Lite bilder

Publicerad 2009-04-15 17:55:51 i AllmäntIdag har det varit riktigt kallt ute, termometern säger att det inte är så kallt, men huga vad kallt det känns när altandörren i valphagen är öppen. Så idag har det mest varit en "innedag". Hela påsken har varit underbar vädermässigt och valparna har varit ute hela dagarna, de har kanske blivit eftertrötta av all utevistelse, för de har sovit mycket idag.
 
Nästan alla sover på golvet

Och jag har hela valplådan för mig själv

6 veckor

Publicerad 2009-04-09 19:37:59 i Allmänt

Solen har varit framme mycket denna vecka, så det har blivit mycket utevistelse, bortsett från igår, då regnade det hela dagen, det märks att "bäbisarna" blir otåliga när de inte får fri tillgång till utehagen. Valparna har nu fått lite mer tänder, så de har fått prova på lite torra matkulor, jag brukar slänga ut lite på golvet (godisregn) som de får leta reda på, det uppskattas och är lite roligt också./>

Pose foton

Publicerad 2009-04-06 13:11:27 i AllmäntIdag har vi försökt få lite uppställningsbilder på valparna, men jag har varit slarvig med att träna dem på bordet, men det gick ganska bra ändå, men valparna är kanske inte så avslappnade på bordet som jag skulle önska, men vi får träna så kanske det blir bättre =). Annars är valparna ute ganska mycket i vårsolen, och Tova har börjat uppfostra dem lite smått, de får inte dia när de vill, utan bara när hon tillåter det.
5 veckor

Publicerad 2009-04-02 14:47:16 i AllmäntNu har valpsingarna blivit 5 veckor, tiden går fort.
Vi har vackert väder idag också, så valparna är ute en hel del. Det är väldigt smidigt att stänga ut valparna när man städar hagen =) då slipper man ha 5 små vilddjur hängandes i golvmoppen. Men det blir inga större protester eftersom det är såå kul och spännande att vara ute.


Ett hål i gräsmattan (från den förra kullen), det måste undersökas!  ;-)

Världen var visst ännu större!

Publicerad 2009-04-01 17:01:33 i AllmäntIdag har vi för första gången haft "valpvänligt väder" solen värmer och nästan all snö har smält bort. Så nu har valparna provat på att gå ut, det var väldigt spännande, valparna är inte några fegisar, de tvekade endast en kort stund, just när dörren öppnades, sedan var det svansar på topp och allt skulle undersökas =) Jag har ju varit lite dålig på att uppdatera, så det blir många bilder som tagits under veckan och så utebilder såklart. Det verkar som alla valpar är sålda nu, jag behöver ev. endast en fodervärd till en tik.


Om

Min profilbild

Eva-Lena Jensen

Kennel Whilizias ligger i Hasselfors i Örebro län. Vårt mål är att föda upp rastypiska Irish Softcoated Wheaten Terrier som är sunda i kropp och knopp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela