whilizias

Detta är Kennel Whilizias valpblogg. Vi föder upp Irish Softcoated Wheaten Terrier och vi strävar efter att få fram sunda, mentalt bra och rastypiska wheaten terrier.

Myspys och lite dålig mage.

Publicerad 2009-02-28 14:13:44 i AllmäntValparna mår prima, men Tova har varit lite dålig i magen i natt, jag är lite orolig att hon ska bli uttorkad med diande valpar och diarré. Det har blivit några turer ut i natt, men jag tycker det verkar som magen lugnat ner sig.  Men hon är ändå relativt pigg och dricker som hon ska. Hon har fått vätske-ersättning, canicur och risavkok. .
Annars är det lugnt i valplådan och valparna är mer än nöjda, det är tyst, lugnt och mysigt (se bilder).Valparna 1 dag gamla

Publicerad 2009-02-27 09:45:42 i Allmänt


Tova och valparna mår bra, natten har varit lugn och valparna verkar mätta och belåtna. De har redan ökat med ca 20 gr i vikt fast det inte gått ett dygn sedan de föddes. De är väldigt jämna i storlek och färg. Blir nog till att måla dem med lite tipex så jag kan hålla isär dem.
Valparna är här!

Publicerad 2009-02-26 17:35:26 i AllmäntIdag har Tova och Jocke fått sina valpar, allt gick smidigt och lätt och var avklarat mitt på dagen, det vanliga är ju annars att man får sitta uppe hela natten och vara dötrött i flera dagar efteråt, nu är varken Tova eller jag speciellt trötta :-).

Valp nr 1: En tik som föddes kl.13.15 och vägde 310 gr.
Valp nr 2: En tik född kl.13.55 och vägde 262 gr.
Valp nr 3: En tik född kl. 13.59 och vägde 272 gr.(endast 4 min efter sin syster)
Valp nr 4: En hane född kl. 14.20 och vägde 288 gr.
Valp nr 5: En tik född kl. 14.38 och vägde 318 gr.

Allt var klart på 1 timme och 20 minuter och Tova är en superduktig mamma, det tvättas och pysslas med valparna hela tiden och det är tyst och lugnt i valplådan, ett tecken på att valparna är nöjda.Valpblogg

Publicerad 2009-02-19 19:27:03 i Allmänt

Tova är dräktig och ska ha sina valpar runt den 1 mars.

Hej

Detta är tänkt att bli min valpblogg, (bara jag kommer på hur man gör). Vi väntar våran M-kull och de ska födas runt den 1 mars.
Lite om den kommande kullen:
Föräldrarna är "Tova" Whilizias Good Charlotte och "Jocke" Such Saffron-Spice, detta är för mig en mycket spännande kombination, båda föräldrarna är mentalt stabila, de är meriterade, har HD-grad A och Jocke är MH beskriven med gott resultat, inavelsgraden är 0,8. Läsmer på SWTK:s hemsida http://www.swtk.se/valpinfo/kennlar/whilizias_v18_09.html eller gå in på våran egen hemsida www.whilizias.se den är inte uppdaterad på lääänge.

Tova är en fodervärdshund och bor annars i västerås, men idag har hon flyttat hit för att "boa in sig", det verkar gå utmärkt, hon är lugn och trygg och vill helst att vi ska klia henne på magen mest hela tiden. På tal om magen så är det inte jätte många valpar, skulle tippa på kanske 3 - 5 st. 

Om

Min profilbild

Eva-Lena Jensen

Kennel Whilizias ligger i Hasselfors i Örebro län. Vårt mål är att föda upp rastypiska Irish Softcoated Wheaten Terrier som är sunda i kropp och knopp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela