whilizias

Detta är Kennel Whilizias valpblogg. Vi föder upp Irish Softcoated Wheaten Terrier och vi strävar efter att få fram sunda, mentalt bra och rastypiska wheaten terrier.

Nu har tre valpar flyttat

Publicerad 2010-05-24 19:17:47 i AllmäntNu har de sålda valparna flyttat, det känns lite tomt, men alla har kommit till trevliga och bra människor :-)

Först ut var den gröna hanen, Whilizias Orion Hero In The Sky
Han har flyttat till Kristoffer, Nisse och deras katter i Göteborg, han ska heta Ohlsson.


Nisse, Ohlsson och Kristoffer.

Sen var det den orangea tiken, Whilizias Oh so Nice tur. Hon flyttar till Gunilla, Peter, sonen linus och whetaenterriern Rasmus i Finland. Hon ska heta Troja.


Gunilla, Troja och Peter

Idag har den svarta hanen, Whilizias Ozzy Osbourne flyttat till Eva, Arnt Joar, Thea och Alise i Norge, Han ska heta Terrie.


Arnt Joar, Eva och Thea med Terrie

Lycka till alla goa familjer med era goa valpar :-)


Det finns en tik, Whilizias Ops-A-Daisy och en hane, Whilizias Once In A Lifetime kvar till försäljning. Ring 0585-44497 eller maila eva_lena.j@hotmail.com för mer info. ni kan också kika in på hemsidan www.whilizias.se men den är inte uppdaterad på länge, men en del information om kenneln finns där.Whilizias Ops-A-Daisy (på nedersta bilden är det valpen till höger)Whilizias Once In A Lifetime (på nedersta bilden är det valpen i mitten)

Sista posebilderna på hela kullen

Publicerad 2010-05-21 17:44:42 i AllmäntNu har vi fått ett återbud på en tik p.g.a att den tänkta ägaren har råkat ut för en olycka och känner att det blir svårt med en valp nu. Så nu finns det 1 hane och 1 tik till salu, de blir 8 veckor nu, så man kan säga att de är leveransklara. Vi söker också en fodervärd till en tik.
För information ring 0585-44497 eller maila eva_lena.j@hotmail.com


Whilizias Once In A Lifetime (osåld)


Whilizias Ops-A-Daisy   (osåld)


Whilizias One Shining Star (fodervärd sökes)


Whilizias Oh So Nice flyttar till Finland


Whilizias Orion Hero In The Sky flyttar till Göteborg


Whilizias Ozzy Osbourne flyttar till Norge


Veterinärbesök och Royal Canin

Publicerad 2010-05-21 13:29:44 i AllmäntIdag har vi varit och besiktat valparna, alla var friska och utan anmärkning. Tyvärr så glömde jag kameran, så det blir inga bilder.

Det har blivit problem med foderleverantören Royal Canin
För mer än fyra veckor sedan beställde jag "valpväskorna" (2 kg. foder, information om fodret, filt, rabattcheck i en väska), RC lovade att väskorna skulle komma innan leverans.
I onsdags började jag bli lite fundersam över var de var, så jag ringde, och fick då veta att de hållt på beställningen för att rabattcheckarna var slut, men blev lovad att väskorna skulle finnas på posten senast fredag, normalt får man väskorna hemkörda. Så de skulle skicka paketet med väskorna och maten och en liten kompensation för att det blivit försenat.
Idag (fredag) fick jag sms om att jag får inga väskor innan måndag. Så jag vet inte hur jag ska lösa detta, jag får nog helt enkelt skicka med lite mat i en plastpåse, känns inte särkilt trevligt men vad gör man.
RC har iaf. lovat att sedan skicka ut maten och väskor till de enskilda köparna som bor i sverige (hade ju varit enklare att skicka rabattcheckarna i efterhand).
Det hör ju liksom till att ha väskorna, där man stoppar ner alla papper, fäll, foder och leksak, nu får det bli en ICA kasse, känns inte särskilt seriöst :-(
Idag kom det en postbuss med ett paket från RC, jag trodde naturligtvis att det blivit någon missuppfattning och att det var väskorna, men det som kom var kompensationen (ryggsäck och föstahjälpen kit) för förseningen, helt otroligt, kunde de få hit den i tid, så kunde de ju få hit själva beställningen som var gjord för nästan 5 veckor sedan i tid också. Dålig service! GGRRRR!
Action

Publicerad 2010-05-19 20:08:26 i AllmäntIdag har valparna haft superkul! Asta, Inca och valparna har haft race på gräsmattan, det var väldigt kul att titta på dem :-) synd bara att vi inte fick till någon "filmsnutt", men ni får hålla till godo med lite bilder, vissa lite suddiga, men det blir det lätt när det går undan :-)Utedag igen :-)

Publicerad 2010-05-17 17:19:17 i AllmäntIdag har det varit skapligt varmt och solen har varit framme långa stunder, valparna älskar verkligen att vara ute :-) Hoppas det blir fler sådana dagar sista veckan, till helgen åker ju några till sina nya ägare. Vi söker fortfarande efter en ägare till blå hane och en fodervärd till röd tik, alla i kullen har den ameriknska/tjocka pälsvarianten. 0585-44497


Lite bilder från idag:


Mamma Inca och Rosa


Svart har tappat halsbandet och ligger på rygg, röd anfaller snart :-)


Grön och blå


Orange har hittat en repstump


Blå, röd och orange


Natalie ser besvärad ut :-) några valpar och mamma Inca


Röd, blå och svart


Blå och svart


Grön


Orange


Röd och Rosa

Två uppdateringar samma dag :-)

Publicerad 2010-05-16 21:39:11 i Allmänt


Lite ovanligt med två uppdateringar samma dag, men nu har jag bestämt mig för vad vilken valp som ska heta vad och hos vilken familj de hamnar.


Whilizias One Shining Star SE31208/2010 behöver jag en fodervärd till


Whilizias Ops-A-Daisy SE31206/2010 hamnar hos familjen Glad i Skövde


Whilizias Oh So Nice SE31207/2010 ska åka till Finland


Whilizias Orion Hero In The Sky SE31203/2010 ska åka till Nisse och Kristoffer i Göteborg


Whilizias Ozzy Osbourne SE31204/2010 ska till familjen Myhre Lien i Norge


Whilizias Once In A Lifetime SE31205/2010 är kvar till försäljning


Vid intresse av  Whilizias Once In A Lifetime eller om du vill bli fodervärd till Whilizias One Shining Star så kan du höra av dig för mer info. på tele: 0585-44497 eller mail: eva_lena.j@hotmail.com
Lite om kenneln finns att läsa på www.whilizias.se men den är inte uppdaterad på länge.

Eva-Lena

7 veckor

Publicerad 2010-05-16 11:24:33 i Allmänt


Oj, vad tiden rinner iväg, redan 7 veckor! På fredag är det dags för besiktning och sedan börjar valparna så smått flytta iväg till sina hem. Igår var det vackert väder, varmt och skönt så det blev en heldag ute :-) väldigt trevligt tyckte valparna, idag är det inte lika trevligt, det regnar och valparna gnäller och vill ut, de har faktiskt ylat lite för att de längtar ut.

Jag har ännu inte helt bestämt vilken av tikarna som jag ska ha kvar på foder, men bland hanarna börjar det klarna. Den gröna flyttar till Göteborg, och den svarta blir Norrman och flyttar upp till Trondheim, så då är det den blåa hanen som är kvar att tinga, han ser mycket lovande ut och är en nyfiken och trevlig kille, skulle gärna se att han kommer till någon med lite utställningsintresse, men det är inget krav. Vid intresse ring: 0585-44497 eller maila: eva_lena.j@hotmail.com

Idag blir det tre filmsnuttar från igår, men som vanligt så blåser det lite och det blir konstiga ljud.
6,5 veckor

Publicerad 2010-05-12 16:42:18 i Allmänt


Här kommer lite vanliga bilder efter att valparna blivit klippta :-)

1 hane finns fortfarande kvar att tinga, leverans är v 21 och alla valpar har den amerikanska/tjocka pälsvarianten precis som sina båda föräldrar, vi har en hemsida som inte blivit uppdaterad på länge men lite finns info om kenneln finns där www.whilizias.se
Vid intresse, ring 0585-44497 eller maila på min tillfälliga eva_lena.j@hotmail.com, den vanliga fasta mailen kennel.whilizias@telia har jag bara i min virusdrabbade dator.


Lite osäker, men jag tror att detta är blå


Orange som gärna leker med och bär omkring  leksaker


Svart gosse


Grön


blå


röd


orange


rosa


orange överst, rosa i underläge :-)


blå och röd


Inca och rosa, orange och blå

badade, klippta och fotograferade

Publicerad 2010-05-11 09:06:21 i Allmänt


Igår blev valparna badade för första gången, de tog det med ro, men tyckte nog att det var lite äckligt, det var mina snälla döttrar som stod för badningen, skönt att få lite hjälp ibland :-)
Sedan kom "farmor" Lena Carlsson (Kennel Leciha's)som äger pappa Palle och hjälpte mig att klippa de små liven, tänk vad mycket lättare det går när man är två, Lena hjälpte till med fotograferingen också, Tack!
Valparna har ju inte blivit tränade att stå i "pose" ställning, så jag tyckte fotograferingen gick över förväntan, en del var kanske mer motsträviga än andra :-)
Blå hane


svart hane


Grön hane


Orange tik


Rosa tik


Röd tik
En av hanarna finns kvar att tinga, men det är ännu inte bestämt vilken hane det blir, så hör av dig om du tycker det verkar intressant, valparna har den amerikanska/tjocka pälsen. 0585-44497 eller eva_lena.j@hotmail.com6 veckor

Publicerad 2010-05-09 22:00:04 i AllmäntDet är ju inte så många dagar sedan jag uppdaterade en lite försenad 5 veckors "rapport" så det finns inte så mycket att skriva, mer än att valparna utvecklas som de ska, det är full fart och sovstunderna blir kortare, det är mycket lek och bus.

Det finns nu en hane kvar att tinga, vid intresse ring 0585-44497 eller maila eva_lena.j@hotmail.com för mer inf

försenad 5 veckors uppdatering :-)

Publicerad 2010-05-06 20:08:37 i Allmänt


Nu är ju valparna snart 6 veckor, men tänkte att jag skulle uppdatera lite från förra veckan. Valparna blev förra veckan avmaskade för andra gången, de vägde runt 2300 gr. Nu äter de "vanlig" mat 4 gånger/dag och mamma Inca säger ifrån när de försöker dia, det är helt på hennes vilkor, och det passar sig bara några gånger per dygn. Veckorna går så snabbt, nu är det snart bara 2 veckor kvar till leverans.

Namnen är bestämda nu, men inte vilken valp som ska heta vad
Hanarna:
Whilizias Orion Hero In The Sky
Whilizias Ozzy Osbourne
Whilizias Once In A Lifetime
Tikarna:
Whilizias Ops-A-Daisy
Whilizias Oh So Nice
Whilizias One Shining Starvirus i datorn

Publicerad 2010-05-05 16:31:28 i Allmänt

Jag tänkte bara tala om att jag inte kan läsa mailen på kennel.whilizias@telia.com, för vi har drabbats av datavirus, så vid önskad kontakt så får ni maila eva_lena.j@hotmail.com eller ringa 0585-44497. Uppdatering om valparna kommer inom kort, men inte idag. Men allt är bra med de små liven.

Om

Min profilbild

Eva-Lena Jensen

Kennel Whilizias ligger i Hasselfors i Örebro län. Vårt mål är att föda upp rastypiska Irish Softcoated Wheaten Terrier som är sunda i kropp och knopp.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela